2017. január 5., csütörtök

Milyen legyen a menyasszonyi csokor?

A menyasszonyok lázasan vetik bele magukat a menyaszonyi ruha keresésébe, mert a ruha kapja a legnagyobb figyelmet az esküvőn, rajta lesz minden fotón és passzolnia kell a menyasszony egyéniségéhez
Na és persze fontos, hogy illeszkedjen hozzá az esküvő többi "szereplője" is: a menyasszonyi csokor, a dekoráció és a helyszín.

Ma már rengeteg ötletet lehet találni az interneten, talán már túl sokat is, hiszen - jó esetben- mindenkinek csak egy esküvője van az életben, az pedig nem lehet egyszerre vintage és csillogó, visszafogott és vagány, színes és pasztell.

De vajon melyik stílushoz illik a ruha? És a ruhához milyen csokor lenne jó?

A tavalyi esküvőmre én is csipkés ruháról és vintage stílusról álmodoztam, ebben a stílusban válogattam mindent: meghívót, ültetőkártyát, csokrot, virágdíszeket és egyéb kiegészítőket a helyszínre. Aztán az élet úgy hozta, hogy egy gyönyörű masnis selyemruhába és az uszályába lettem szerelmes, ami felrúgott mindent, ami vintage :)




Én mindenkinek azt javaslom, hogy a konkrét ruhával és helyszínnel álljon neki a dekortervezésnek, mert így lesz összhangban a Nagy Nap minden apró részlete.
Nem mindegy, hogy egy klasszikus nagyruhás esküvőn mezei virágok vagy rózsák vannak az asztalon és a menyasszonyi csokorban, mert ellentétes hatást kelthet.



Sok weboldalon lehet hasznos tanácsokat találni ezzel kapcsolatban.

Ilyen például:



De fontos, hogy menyasszonyként minden hozzád illő legyen, így semmiképp sem javaslok cseppformájú csokrot olyan magas menyasszonynak, aki a körcsokrokért rajong.



Azt vallom, hogy a csokor kontúrjainak lazításával sokféle hatást elérhetünk és ötvözni tudjuk az elképzeléseket.

A lényeg, hogy a csokor arányos legyen és stílusban passzoljon a  ruhához, valamint a virágok tükrözzék az esküvő hangulatát.

A következő bejegyzésben a különböző virágokról fogok évszakonként és stílusonként bővebben írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése